2018. aug 01.

5 tanács, ha munkavállaló vagy

írta: Női Akadémia
5 tanács, ha munkavállaló vagy

asztal.jpg

en_alapok.jpgElőször is, legyél felkészült. Felkészült abban, amit vállaltál, amiben dolgozol, ugyanis amiben vagy, az egy kétirányú utca. A főnöködnek is vannak kötelességei, de először Neked kell bizonyítanod, hogy érdemes vagy a kiemelt figyelemre.

Sose késs! Ne csak reggel érj be időben, hanem a feladattal, ami Rád lett bízva, azzal is időben készülj el! Az időben pedig nem azt jelenti, hogy minden alkalommal az eredeti határidőt kell tartanod, sokkal inkább azt, hogy folyamatosan visszajelzést adsz arról, hogyan haladsz.

Kérdezz, ha nem érted! Kérdést feltenni sosem annyira “gáz”, mint rosszul elvégezni a feladatot. Válaszd meg a helyét és az idejét, de kérdezz, ha elakadtál. Egy jó vezető ezt mindig az előny listájára fogja könyvelni Nálad.

Képezd magad! Azaz ne azt várd, hogy majd az eltöltött évek száma miatt kapod az előléptetést, hanem dolgozz meg érte! Legyél Te a legjobb szakmailag, hogy felfigyeljenek Rád és közben vigyázz, hogy ne legyél kioktató!

Ne pletykálj! A kollégákról sem okos dolog, de a főnökről egyenesen butaság. Ugyanis a vezetők a megbízható munkatársakat szeretik, akik nyíltan kérdeznek, és nem lépik át azt a bizonyos határt.

És végül de nem utolsósorban, ne használd el az “igeneket”! Ha állandóan a főnök irodájában lógsz mindenféle kéréssel -ma korábban szeretnél hazamenni, még kéne szabadság stb.- pont arra kérésre nem marad már “igen”, amikor fizetésemelést kérsz.

 

Ha van kedved, kövess minket a Facebookon

https://www.facebook.com/Noi.akademia/

Szólj hozzá