2017. már 03.

Kivel legyél jóban -ha új munkahelyen vagy?

írta: Női Akadémia
Kivel legyél jóban -ha új munkahelyen vagy?

csapat2.jpgHa új vagy, akkor maximálisan rugalmasnak kell lenned az elején. A sikeres beilleszkedés fontos, mert nagyon sok helyen a próbaidő alatt mérvadó, hogy az új kolléga hogyan jön ki a régiekkel. A tapasztalataim szerint az első néhány nap, vagy hét megalapozza a viszonyokat. Éppen ezért fontos betartani néhány alapszabályt. Először is, merj ismerkedni, térképezd fel a céges kávé és víz kérdést, és mindenképpen tisztázzátok a közvetlen feletteseddel, hogy mi a dolgod az első hetekben.

De kivel legyél jóban már az elején?

Először is a portással, vagy recepcióssal, kinél mi van. Ő az ugyanis, aki mindent tud, és mindent lát. Ő tud minket beengedni, ha otthon hagyjuk a kártyánkat, és ő lesz a szövetségesünk akkor is, ha valamit szeretnénk -csomagot átvenni, hamarabb elmenni.

Fontos a takarítónő. Ő mindig segít majd, ha plusz wc papír kell, vagy elfogyott valamink. Rajta múlik, hogy milyen tisztság van nálunk, és ő tudja a legfrissebb pletykákat is. 

A főnök asszisztensével, hiszen rajta keresztül vezet az út midenhova. A főnök asszisztense az, aki bármit el tud nekünk intézni, olyat is, amiről nem is gondoltuk, hogy lehetséges. Vele mindenképpen jóban kell lennünk ahhoz, hogy sikeres legyen a beilleszkedés -ha szerencsénk van, akkor jófej, és könnyű lesz. 

De keress egy régi motorost is, és vele is haverkodj össze. Kell egy segítő kéz, aki tudja hova lehet, és hova tilos "nyúlni". Ha jóban leszel vele, akkor ő minden ügyben el fog tudni igazítani. Ki, kicsoda, mit, hol találsz. Ha pedig később konfliktusod lesz, ő lehet majd a szövetségesed abban. 

Parkolóőr, ha van ilyen, hiszen ő lesz az, aki jobb helyet talál majd neked a garázsban, és valahogy megoldja, hogy a téli és nyári gumijaidat tárolja. 

A büfés, hogy a legjobb kaját kapd, ne a tegnapi maradékot. 

Na és persze a főnökkel sem árt, ha jóban vagy... A munkahely célja mégis az, hogy a ránk bízott feladatokat a lehető legnagyobb szakértelemmel, és a leggyorsabban végezzük el. Azaz nem haverkodni, barátkozni, és titkos szeretőket tartani vettek fel minket. Ezt mindig tartsuk szem előtt a nagy barátkozásban. 

Ha van kedves, kövess minket a facebookon is!

https://www.facebook.com/Noi.akademia/

 



Szólj hozzá