2017. máj 02.

Érzelmi elválás, avagy a pasim az anyjával lakik

írta: Női Akadémia
Érzelmi elválás, avagy a pasim az anyjával lakik

16558_3.jpgOlyan jól indult minden, vacsora, korai mozi, séta az állatkertben, vagy a ligetben, aztán a negyedik randin hazakísért, és Te hagytad, hogy feljöjjön… Ez pedig így ment még párszor, amikor rákérdeztél: “megmutatod a lakásod?” -és akkor kiderült, hogy bár elmúlt már 30 és saját jövedelme van, mégis anyucival él együtt. Ismerős történet? Akkor két dolgot tehetsz: vagy adsz egy kevés időt arra, hogy felnőjön, vagy messzire futsz. Az második verziónál túl sok dolgod nincs, mint kiheverni a pár randi okozta nyomot magadban. Ám, ha úgy érzed megéri, akkor sok dologgal kell szembenézned, amire érdemes felkészülnöd, ugyanis sokkal mélyebben található a gyökere az együttélésnek, mint ami pár nap alatt megoldódna. Hosszú évek alatt alakul úgy egy férfinál, hogy az édesanyjával él, - általában azért, mert egy válás, vagy korai halál miatt átveszi az édesapja szerepét. Az ilyen érzelmi kötelék pedig nem múlik el egyik napról a másikra. 

mosoly_par.jpg5 + 1 tipp a leváláshoz:

1. Ahhoz, hogy képes legyen elköltözni, fel kell nőnie. Nem olyan egyszerű ez, ha eddig még nem tette meg. Időt kell hagyni rá, és támogatni kell benne. Ráadásul az édesanyjának is meg kell emésztenie, hogy a fia már nem fiú, hanem férfi, aki saját életet kezd mással. 

2. Nem szabad kiskapukat hagyni, azaz nem viheti vissza az ingeit, hogy anyuka vasalja tovább! Ezzel ugyanis még a küszöbön belül marad a lába, azaz nem teljes a leválás, ami képtelenné teszi a komoly elköteleződésre veled. 

3. Ne hozzád költözzön, hanem együtt válasszatok egy lakást, amiben elkezditek a közös életet, mert ha hozzád cuccol át, azzal nem érzi majd magáénak a választást, ráadásul ha valamiféle "készbe" érkezik, akkor folymatosan össze fogja hasonlítani. Ha pedig mégis az a választás, hogy a te lakásodba költözik, akkor együtt valamit változtassatok rajta, új kanapé, festés, új hifi - érezze, hogy neki is kell beletennie magából, hogy otthonnak tekintse. 

4. Ne sürgesd, de pontosan mondd el, hogy mit vársz, és mikor. 

5. Mutasd meg neki, miért jó a saját lakás, szervezzetek házibulit, éjszakai fürdőzést a kádban, és olyan programot is, ami az ő kedvére való -ha ez az úszó vb, akkor az!

+1. Lehetőleg az elköltözést ne hagyd, hogy úgy vezesse le, hogy naponta 10x beszélnek telefonon, és minden döntést a mamával hoz továbbra is. 

Sok sikert! 

Ha van kedved, kövess minket a Facebookon

https://www.facebook.com/Noi.akademia/

 

Szólj hozzá