2017. már 27.

7 dolog, amiért imádni fog a főnököd

írta: Női Akadémia
7 dolog, amiért imádni fog a főnököd

Sokan sokféleképpen gondolkodunk a főnökről, lehet utálni, szeretni, és csak meglenni is vele, hiszen sokféle főnök létezik, de ami biztos, hogy a legjobb: jóban lenni vele. Íme 7 dolog hozzá:

jobjob.jpgLegyél egyenes!

 

 

Ne legyél túl nyers, de mindig legyél őszinte. Alapvetően kétféle főnök van, aki szereti a hízelgőket, és aki utálja, egyben azonban mindegyik egyforma, nem szeretik  a hazugságot. Legyél egyenes, mindig tudd, hányadán álltok! Nem hízelegni kell, és nem eltussolni, hanem egyenesen elé állni! Azaz, ha gondod van, akkor menj és mondd el neki, ne a háta mögött panaszkodj, hogy miért hülyeség valami... De arra is vigyázz, hogy milyen a sítlus, mert ha akadékosodóan beszélsz, akkor el fog küldeni...

 

Legyél önálló!onallo_no_telefon.jpg

 

Az önálló munkavállalókat a főnök mindig jobban terheli, de hamarabb is nevezi ki. Legyél magabiztos, vállalj feladatot, és végezd is el. Ha kérdésed van, akkor azt tedd fel, de vigyázz arra is, hogy ne szaladgálj mindennel hozzá! Azaz a projekt megvalósításával kapcsolatban kérdezz, de a lényeget, mert a felesleges köröket a főnök utálja!

a_lla_skerese_s-okosan.jpg
Legyél terhelhető!

Ha egyből sok melót kapsz, amikor odakerültél, akkor tesztelni akar a főnök. Ha később teszi ezt, akkor bízik benned. Ne gondolj rosszra, ha terhel, nem azt jelenti, hogy a hibát keresi, hanem azt, hogy  Téged képesnek tart arra, hogy elvégezd a nehezebb feladatokat is. 

 

Legyél lojális!pletyka_1.jpg

 

Soha ne adj ki a főnökről infókat, mert olyan helyen tudod őt megsérteni, amire nincs bocsánat. A céges dolgokkal is bánj óvatosan, hiszen az indiszkréciót senki nem szereti. Azaz sose pletykálj a főnök magánéletéről még akkor sem, ha tudod a szeretője nevét, aki éppen Gizike vagy Józsi a titkárságól.

 

Legyél maximalista!no_a_varos_felett.jpg

A kitartás nem stréberség! Ha céljaid vannak, akkor valósítsd meg őket, és tegyél értük. Ne az legyen a példa, hogy a kollégáid mennyi időt töltenek munkával, hanem az, hogy Te mit akarsz elérni! Ha többre vágysz, azért többet is kell tenni! Azaz, ha kapsz egy feladtot, ne elégedj meg azzal, kb jó, legyen benne minden szuper -úgy, mintha magadnak csinálnád!

 

Hozz áldozatot!konyvek.jpg

Egy jó pillanatban hozott áldozat nagyon sokat adhat neked. Nem kell nagy dolgokat tenni, de ha projektzárás van, vagy vészhelyzet, akkor tedd át 1 nappal a szabadságod, vagy onnan fejezd be online, de ne ess át a ló másik oldalára sem, azaz nem a túlórák számában legyél kiemelkedő, hanem a fontos pillanatokban legyél jelen!

 

Ne panaszkodj!kilog-a-sorbol-1.jpg

A panaszkodás nem jó stratégia, ha nem a főnöknek teszed közvetlenül, akkor is visszajut hozzá. Ha pedig neki, akkor előbb utóbb azt gondolhatja, hogy nem vagy alkalmas a pozícióra. Ha valós a probléma, akkor állj oda és mondd meg neki, különben pedig csináld a dolgod!

 

Ha érdekel a munka világa, az anyaság, a konfliktuskezelés, és minden, amivel eszközt kapsz a kezedbe, hogy jobb legyél, akkor kövess minekt a Facebookon.

https://www.facebook.com/Noi.akademia/

 

Szólj hozzá